Primær distance: 800 og 1500 m

Elitegruppe: Nordisk elite

Beskæftigelse: Sabbatår – revisoruddannelse til september

Jeg har altid været meget glad for sport og for at træne. Jeg spillede fodbold gennem ungdomsårene, indtil jeg startede med triatlon, som jeg dyrkede gennem 2 års tid. I min triatlonperiode løb jeg bl.a. et maraton, tilbage i 2013, og kom et godt stykke under de 3 timer uden egentlig at have trænet specifikt frem mod det. Derfor blev jeg mere og mere fanget af løb og ville forsøge at løbe hurtigt til KBH Maraton i maj 2014. Jeg lod mig inspirere af Morten Munkholm, der var den bedste løber i DK på daværende tidspunkt, og hans hjemmeside, hvor han bl.a. skrev, man skulle løbe masser af kilometer. Derfor begyndte jeg at løbe 200+ km om ugen og kontaktede samtidig Morten, der indvilligede i at lave program til mig frem mod maraton i maj. En dag i april hev Morten mig så op på banen (det var første gang, vi mødte hinanden face to face). Her husker jeg bl.a., at jeg løb en 400 m på 54 sek i flade sko, og Morten blev helt paf. Han sagde med det samme, vi skulle droppe maratontræningen og fokusere på de kortere distancer i stedet. Det førte til, at jeg fik mit første par pigsko og kom til mine første banestævner. I mit første baneløb løb jeg 4.01 og endte i 2014 med at forbedre mig til 3.56 min. Siden da var jeg bare hooket på eliteløb.

Største løbsoplevelse: Til 1500 m i Watford 2017. Det var på alle tænkelige måder en vanvittig tur. Jeg skulle til min nevøs barnedåb i Aalborg om søndagen, og det var lidt af et puslespil at få logistikken til at gå op, for jeg VILLE løbe om lørdagen, hvor jeg var kommet i elitefeltet i Watford. Jeg endte med at booke en billet fra Heathrow-Amsterdam med afgang kun 75 min efter løbsstarten i Watford. Fra Amsterdam skulle jeg videre til Aalborg næste morgen. Alle klukkede over det, og sagde det var umuligt, men de endte med at få sig en lang næse. Jeg husker det som en helt igennem vanvittig dag. Jeg vinder heatet i ny PR på 1500 m, 3.45.07, men får først min tid at vide i taxien på vej mod lufthavnen. Jeg fortæller taxachaufføren, at han skal træde sømmet i bund i bedste filmstil. Jeg suser gennem verdens travleste lufthavn stadig iført singlet, splitshorts og startnummer og ender med at sidde på min plads i flyet under 50 min efter, jeg har krydset målstregen. Under 2 timer efter løbet sidder jeg i Amsterdam lufthavn. Dagen efter ankommer jeg til barnedåben som den første i kirken. Det var en helt surrealistisk oplevelse.

En anden stor oplevelse var min 800 m tid i Randers. Jeg havde egentlig indstillet sæsonen – med alt hvad det indebærer – og havde slet ikke regnet med at løbe en hurtig tid. Alligevel løber jeg 1.50.35 på Randers stadion i et løb uden mellemtider. Det var også en ret vild oplevelse, som jeg aldrig vil glemme.

Personlige rekorder
Statletik.dk

800 m: 1.50.35

1500 m: 3.44.37

3000: 8.29.35

5 km landevej: 15.04

10 km landevej: 31.13