Primær distance: Halvmarathon

Elitegruppe: Bobler

Beskæftigelse: Læge

“Udholdenhedssport har nærmest altid været en del af mit liv. I mine teenage år dyrkede jeg landevejscykling, hvor jeg nåede til landsholdsniveau og havde mange fantastiske oplevelser. Dog fik jeg tiltagende problemer med et venstre ben, der blev følelsesløst ved maksimal belastning, og som lægerne dengang ikke fandt en løsning på, hvorfor jeg stoppede ”karrieren” dagen før min 18-års fødselsdag. Jeg begyndte kort tid efter at løbe med intentionen om blot at holde mig i form med 3x løb/uge og aldrig mere elitesport. Det varede kun et par måneder før jeg begyndte at sætte mig de første mål og træne frem mod dem. Jeg kan simpelthen ikke lade vær!

I de fleste år har jeg primært løbet uafhængigt af en klub, da jeg værdsatte fleksibiliteten. Men efter min hidtil bedste sæson i 2018, hvor jeg stillede op for løbefællesskabet RUNAAR og mærkede hvor meget et stærkt fællesskab var med til at rykke mig, ønskede jeg at tage det næste skridt i min udvikling som løber og skiftede derfor til AGF Atletik i sommeren 2019. Her motiveres jeg virkelig af alle de dedikerede mennesker omkring mig – løbere såvel som trænere – der selv i skadesperioder er med til at give troen på, at man nok skal nå sine mål.

Hidtil har jeg primært løbet fra 5000m op til halvmarathon, men jeg ser frem til at debutere på marathon, hvor jeg med min dieselmotor nok har det største potentiale.”

Største løbsoplevelse:
Bestseller Aarhus City Halvmarathon 2018 var et helt særligt løb, fordi det blev et vendepunkt for mig som løber. Da ruten som bekendt ikke er særlig PR-venlig, gik jeg ind til løbet uden forventninger om sluttid, men løb udelukkende på fornemmelse og uden splittider. Det var en af de dage, hvor alting bare gik op i en højere enhed; jeg havde følelsen af diamanter i benene og overskud til highfives undervejs. Til min egen store overraskelse vinder jeg spurten om 5. pladsen i min gruppe og løber ind på 1.09.57 på trods af taktik og udsving i farten undervejs. Desuden kom min virkelig gode ven og holdkammerat Jakob Gade også under 70 min efter vi havde løbet side om side hele vejen, hvilket kun bidrog til den fantastiske lykkerus. Min PR på halvmarathon inden løbet var 1.12.12 fra Berlin 2 måneder tidligere, og jeg havde altid tænkt, at jeg først ville kunne ramme sub 70 min i løbet af et par år, og at det nok var det mit løbepotentiale i sidste ende rakte til. Nu havde jeg pludselig opnået det inden for et par måneder, og jeg fik fra den dag en helt anden tro på mig selv som løber.