Distancer: 3000 meter, 5000 meter, 10 km og halvmaraton

Arbejde: Apoteker hos Aarhus Universitetshospital

“Jeg er født og opvokset i Etiopien. I Etiopien har vi mange berømte løbere som eksempelvis: Kenenisa Bekele, Haile Gebrselassie og mange flere. Jeg er altså født i et rigtig løbe-land og som barn har jeg selvfølgelig løbet barfodet til og fra skole. Min mor satte gerne en gryde med vand over bålet og bad mig om, at løbe til markedet efter grøntsager og være tilbage inden vandet var begyndt at koge.

Jeg elsker at løbe og løb betyder meget for mig. Min flugt fra Ethiopien til Danmark har været forbundet med mange stressende oplevelser, men løb er med til at bearbejde disse ting. Derudover har løb givet mig mange gode oplevelser og nye venner. I 2014 startede jeg med at løbe i Aarhus Fremad Atletik, og fik hurtigt mere struktur på min træning. Jeg skylder Fremad en stor tak og klubben vil altid have en helt særlig plads i mit hjerte. Jeg er af den overbevisning, at man bliver en dygtigere løber, hvis man træner med de bedste. Derfor besluttede jeg mig for at skifte til AGF Atletik, som er en klub med mange hurtige løbere og gode trænere. Træningsmiljøet i AGF Atletik er meget motiverende og jeg er sikker på, at det vil styrke min udvikling. Jeg har store ambitioner og drømmer selvfølgelig om, at blive blandt de allerbedste løbere i verden.”

Største løbsoplevelse:
Det var en stor oplevelse at løbe 14.19 til DM 5000 meter i 2017. Efter at have trukket feltet i 12 omgange måtte jeg desværre se mig slået til sidst. Men tiden og følelsen undervejs har givet mig troen på, at jeg vinder næste år.

Dertil var det fedt at vinde H.C. Andersen-halvmaraton i tiden 1.06.25. Jeg var syg dagen inden løbet med opkast og feber, hvorfor jeg ikke troede at jeg ville kunne løbe denne tid.

Personlige rekorder:

5000 meter: 14.19 (2017)

10 km: 31.29 (2016)

Halvmaraton: 1.06.25 (2017)